Overweegt u vanwege een uitspraak die te maken heeft met familiezaken als alimentatie, gezag of de omgangsregeling in hoger beroep te gaan? Dan heeft u hiervoor een advocaat nodig om u bij te staan. U vindt hieronder informatie over wanneer u in beroep kunt gaan, de termijn waarbinnen dit moet gebeuren en wat de stappen zijn.
Wat doet de advocaat voor u?
Voor zaken die behandeld zijn door de rechtbank of kantonrechter en waarbij het gaat om meer dan € 1750,- kunt u beroep instellen. De advocaat kan voor u een dagvaarding schrijven die weergeeft waarom u het oneens bent met de rechterlijke beslissing. Via een deurwaarder wordt deze brief, de zogenaamde appèldagvaarding, aan de andere partij overhandigd. Ook wordt de dagvaarding naar het gerechtshof gestuurd.
Financiële verplichtingen
Vanaf het moment dat de dagvaarding aan de tegenpartij is gegeven bent u in beroep gegaan. Omdat u een tweede rechter wilt laten beslissen over uw zaak, krijgt u te maken met nieuwe administratieve kosten. Dit zijn de griffierechten. Als u de zaak verliest, dan moet u mogelijk ook een deel van de proceskosten van de tegenpartij betalen.
Hoe lang heeft u de tijd voor instellen van beroep?
Als u in hoger beroep wilt gaan tegen een beslissing van de rechter, dan is het belangrijk om goed te letten op de termijn waarbinnen dit moet gebeuren. In veel gevallen geldt een termijn van drie maanden vanaf de dag na de uitspraak. Houdt u er rekening mee dat als er sprake is van een kort geding, de termijn om beroep in te stellen slechts vier weken bedraagt.
Aanvraag voor contact met een advocaat
Geef het via ons formulier aan als u graag teruggebeld wilt worden door een Pro Deo Advocaat in Amsterdam. Als wij uw gegevens ontvangen hebben, wordt er nog dezelfde werkdag contact met u opgenomen. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend.
Geef een reactie