Bezwaarmogelijkheden bij een vaststellingsovereenkomst
Een vaststellingsovereenkomst is een juridisch bindende overeenkomst waarin partijen afspraken maken om een geschil of onzekerheid te beëindigen. In het kader van arbeidsovereenkomsten wordt deze vaak gebruikt om ontslag met wederzijds goedvinden te regelen.
Bezwaar maken tegen een vaststellingsovereenkomst
Over het algemeen kan er geen bezwaar of beroep worden aangetekend tegen een vaststellingsovereenkomst, omdat deze gebaseerd is op wederzijdse instemming van de betrokken partijen. Wanneer beide partijen de overeenkomst hebben ondertekend, wordt aangenomen dat zij akkoord zijn gegaan met de inhoud en de gevolgen daarvan.
Echter, als er sprake is van dwaling, bedrog, misbruik van omstandigheden of bedreiging bij het aangaan van de overeenkomst, kan deze mogelijk worden vernietigd. In dergelijke gevallen is het raadzaam om juridisch advies in te winnen.
Advies bij twijfels of geschillen
Als u twijfels hebt over de inhoud van een vaststellingsovereenkomst of als u denkt dat er sprake is van onregelmatigheden bij het aangaan van de overeenkomst, wordt het sterk aangeraden om contact op te nemen met een advocaat. Een juridisch expert kan u helpen om de situatie te beoordelen en te bepalen of er mogelijkheden zijn om de overeenkomst aan te vechten.
Voor een persoonlijk advies op maat kunt u ons contactformulier op de website invullen, zodat wij u verder kunnen assisteren.